Ik hou van lekker eten én van bakken. Vaak ben ik dan ook op zondag (zondag = bakdag) in de keuken te vinden. Iets wat ik écht vaak maak is gezond bananenbrood, redelijk simpel, super lekker en bovendien voedzaam.

Ik bak een bananenbrood en vries ‘m per 2 plakjes in. Zo gaat hij niet ineens op en vergaat het ´brood´ ook niet al te snel.  Amandelmeel is te koop bij de (biologische) supermarkt maar is erg duur. Je kan het ook bij vele Turkse winkels kopen en daar is het een stuk beter te betalen. Sowieso een aanrader om eens binnen te komen, vaak erg lekkere (en goedkope) dingen! 

Ingrediënten (voor 1 bananenbrood): 
– 3 bananen
– 150 gram amandelmeel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 3 eieren
– snuf zout
– 2 eetlepels honing
– 1 hand noten: ik heb hazelnoten en pecannoten gebruikt
– snuf kaneel
– olie om in te vetten

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven voor op 170 graden.
– Doe alle ingrediënten in de kom van een keukenmachine en meng alles in enkele seconden (niet te lang!) tot een glad beslag.
– Vet een cakevorm in.
– Giet het mengsel in de vorm.
– Zet de cakevorm in de oven en bak het bananabread in 55 minuten gaar.
– Haal het bananabread vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd vervolgens in plakken.

Smakelijk eten!
PS. alle credits voor dit overheerlijke recept gaan naar: ChicksLoveFood